Megnyílt a Kanizsa Aréna

A hétvégén hivatalosan is megnyílt a Kanizsa Aréna. Aki ott volt, reméljük jól érezte magát a programokon, akik lemaradtak, ne búsuljanak: december 11-én (szombat) nagyszabású sportfesztiválnak ad otthont a létesítmény. Részletek hamarosan! Addig is mutatunk néhány fotót a megnyitóról és az igazán impozáns épületről. ;) (Fotó: Gergely Szilárd)

Megtekintés

Jól halad a beruházás

Bejárta az épülő Kanizsa Arénát a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba azt mondta: a csarnok most még építőanyagok összessége, de hamarosan a város meghatározó, egyik legfontosabb közösségi tere lesz, sportágak, generációk és különböző rendezvények találkozási pontja. Ahogy a csarnok megtelik élettel, a pandémia utáni újraindulás szimbóluma is lesz. (Fotó: Kovács Kriszitán)

Megtekintés

Aréna Bokréta Ünnep

Elkészült a Kanizsa Aréna tartószerkezete, a létesítmény falai elérték a legnagyobb, 18 méteres magasságot. Fontos mérföldköve ez a beruházásnak, hiszen megkezdődhet a tetőszerkezet építése. A régi hagyományt követve ebből az alkalomból bokrétaünnepet tartottunk a létesítménynél, s a német munkások által hazánkban meghonosított szokás szerint bokrétafát helyeztünk el az épület legmagasabb pontján. (Fotó: Kovács Krisztián)

Megtekintés

Helyükre kerültek az acél főtartó elemek

A beruházás elérkezett az egyik legnehezebb munkafázisához. A szakemberek nagy teherbírású daruval emelik a helyükre az acél főtartó elemeket. Ezek egyenként 45 tonnát nyomnak, és 70 méter hosszúak. A tetőtartók után felkerül a tető héjazata és elkezdődhetnek a belső munkálatok is az épületében. (Fotó: Kovács Krisztián)

Megtekintés

Épül a kanizsaiak évtizedes álma

A Kanizsa Aréna egy több mint 80 ezer négyzetméteres területen épül fel. A sportesemények mellett koncertek, kiállítások, vásárok, városi közösségi rendezvények, iskolai-, kulturális programok megrendezésére is alkalmas lesz. A létesítmény nyitott mobil lelátóin 3000, kulturális rendezvények alkalmával pedig a küzdőtéren további 2000 néző fér el. (Fotó: Kovács Krisztián)

Megtekintés

Látványtervek

3000 + 2000 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok épül a Kanizsa Centrum mellett, a beruházás a Modern Városok Program keretén belül valósul meg. A létesítmény igazi közösségi térként funkcionál majd. Egyfajta űrt is pótol, hiszen olyan nagyszabású sport-, illetve kulturális rendezvényeknek biztosít otthont, amelyet megfelelő hely hiányában eddig nem tudtak megszervezni Nagykanizsán. A Kanizsa Arénában minden adott lesz ahhoz, hogy gólzáporos mérkőzések, koncertek, vásárok, kiállítások, expok, gyerekfesztiválok szerezzenek sokak számára maradandó élményeket.

Megtekintés

Megkezdték a tartópillérek beemelését

A Kanizsa Arénánál a koronavírus-járvány ellenére is feszített ütemben zajlanak a kivitelezési munkálatok, hogy időben elkészüljön a létesítmény. A napokban elindultak a már mindenki számára érzékelhető, látványos munkálatok: beemelték a csarnok vázszerkezetének első tartópilléreit. Az építkezés során eddig 158 darab előregyártott kelyhet, 900 köbméter betont, 106 tonna zúzott követ, valamint 90 tonna betonacélt dolgoztak be a csarnokba. (Fotó: Kovács Krisztián)

Megtekintés